Entsyymit - avain toimivaan ruoansulatukseen



Entsyymit - avain toimivaan ruoansulatukseen


Yksi parhaita tapoja pitää huolta hyvinvoinnista ja terveydestä on nauttia monipuolista ja terveellistä ruokaa, josta keho saa tärkeitä ravinteita ja rakennusaineita. Monipuolisen ravinnon nauttiminen on kuitenkin vaikeaa, jos kehon ruoansulatusjärjestelmä ei toimi normaalisti. Syy vaivoihin voi olla liian vähäisessä määrässä entsyymejä.


Nauttimamme ravinnon pilkkoutumisesta huolehtivat lukuisat eri entsyymit, joita mm. haima erittää. Niistä jokainen huolehtii omalta osaltaan eri ravintoaineiden, eli hiilihydraattien, proteiinin ja rasvan pilkkoutumisesta sellaiseen muotoon, että elimistö pystyy käyttämään ne hyväkseen. Jos näitä entsyymejä ei erity riittävästi, syntyy epämiellyttäviä oireita, kuten vatsakramppeja, kaasua ja turvotusta. Oireiden pelko saa monet välttelemään terveellisiäkin ruoka-aineita, jos ne koetaan ”huonosti sulaviksi”. Tällaisia ruoka-aineita ovat esimerkiksi vihannekset ja juurekset, maito, soija, pavut, viljat ja liha.


Entsyymilisät ovat erinomainen tapa helpottaa ruuansulatusvaivoja ja varmistaa ravintoaineiden täydellinen imeytyminen. Entsyymeistä on todettu olevan hyötyä esimerkiksi suorituskyvyn ja palautumisen kannalta kun niitä nautitaan aterioilla ja esimerkiksi palautusjuoman proteiinin seassa helpottamaan pilkkoutumista.


Entsyymivalmisteita on lukuisa valikoima tarjolla nykypäivänä, mutta myös entsyymeillä terästettyjä ravintolisiä on alkanut tulla markkinoille mukavasti. Mm. joihinkin proteiinilisiin on lisätty kattava entsyymisekoitus, joka tehostaa tuotteen pilkkoutumista ja nopeuttaa palautumista sekä vähentää vatsaan ja ruuansulatukseen kohdistuvaa rasitusta!



TAKAISIN






Loading...