SitrulliinimalaattiSitrulliinimalaatti


Sitrulliinimalaatti on aminohappo, joka muuttuu munuaisissa arginiiniksi ja antaa maitohappoa puskuroivan vaikutuksen lisäksi myös verenvirtausta lisäävän vaikutuksen. Täten se nostaa kehon L-arginiinitasoja tehokkaammin kuin pelkkä arginiini, koska L-arginiini sellaisenaan nautittuna menee kehossa myös moneen muuhun tarkoitukseen, mm. maha-suolikanava ottaa siitä ison osan käyttöönsä normaaleihin aineenvaihdunnallisiin toimenpiteisiin.


Lisääntynyt arginiinin määrä elimistössä lisää typpioksidin tuotantoa, joka laajentaa verisuonia ja lisää siten lihasten hapen ja ravinteiden saantia, joka taas lisää kehon työskentelykapasiteettia merkittävästi. Salitreenaajille on hyvä mainita, että luonnollisesti lisääntynyt verenvirtaus lihaksiin lisää myös pumpin tunnetta lihaksissa ja parantaa tuntumaa lihakseen.


Sitrulliinimalaatti myös estää lihasten happamoitumista tehokkaasti, joka vaikuttaa suoraan taas kehon kykyyn käsitellä maitohappoja. Maitohappojen sietokyky on siis korkeampi sekä niiden kierrättäminen tehokkaampaa, joka mahdollistaa mm. paremman sarjakestävyyden, lyhyemmät palautusajat sekä suurentuneen kehon työskentelykapasiteetin.


Sitrulliinimalaatti on erinomainen lisä melkeinpä lajiin kuin lajiin; tuote toimii sekä räjähtävyyttä vaativissa lajeissa mutta myös kestävyyttä vaativissa lajeissa. Erityisen hyvää asiakaspalautetta tulee mm. crossfit-harrastajilta, jotka joutuvat taistelemaan maitohappojen kanssa säännöllisesti. Sama periaatehan soveltuu toki mihin tahansa korkean intensiteetin harjoitteluun, jolloin maitohapot jyllää kehossa suurissa määrin.


Sitrulliinimalaattia kannattaa käyttää ennen harjoittelua ja sen aikana n. 5-10 gramman annoksina. Sitrulliinimalaatti on maultaan miedon kirpeä ja jopa miellyttävä, ja se sopii erinomaisesti esimerkiksi hedelmänmakuiseen intrajuomaan tai latausjuomaan sekoitettavaksi. On olemassa myös tuotteita, joissa sitrulliinimalaattia on valmiiksi mukana oikea annos.TAKAISIN


Loading...